Tesla obdržela další objednávku na nákladní elektrický vůz Tesla Semi před začátkem výroby, která začne později v tomto roce. Nákladní elektrické vozy budou používány k přepravě zboží z Evropy do Norska.



Společnost Travel Retail Norway, která provozuje prodejny na pěti největších letištích Norska, oznámila dnes v tiskové zprávě, že objednala dva Tesla Semi nákladní vozy. Haakon Dagestad, vedoucí oddělení komunikace v Travel Retail Norway, okomentoval toto oznámení: „Pracujeme na různých řešeních, aby přeprava zboží z celého světa do Norska  byla šetrnější k životnímu prostředí. Tesla Semi je jedním z opatření.“ Společnost dále uvádí, že chce být první, kdo přepravuje zboží z Evropy do Norska elektrickými nákladními vozy. Dagestad uvedl, že tyto nákladní vozy budou poháněny obnovitelnou energií.

Travel Retail Norway uvedl, že neví přesně, kdy očekávat dodání nákladních automobilů Tesla Semi. Tesla říká, že má za cíl přinést svůj nákladní elektrický vůz do výroby letos, ale pouze v Severní Americe. Pro evropský trh musí vytvořit jinou verzi, která vyžaduje různé specifikace. Travel Retail Norway neobjednal nákladní vůz Tesla Semi v Norsku jako první. Společnost Asko v Norsku oznámila, že rezervovala 10 vozů Tesla Semi několik týdnů po startu. Předpokládá se, že Tesla obdržela přibližně 2000 rezervací.

Zdroj: electrek.co