Prezident Trump reagoval na změnu společnosti Apple, týkající se výhledů dva dny poté, co společnost varovala investory, že během svátečního čtvrtletí zaznamenala méně nákupů zařízení iPhone.



V dopise investorům, napsaném generálním ředitelem Timem Cookem, Apple odůvodnil snížení očekávaných příjmů (na 9 miliard dolarů) částečně kvůli pokračující obchodní válce prezidenta s Čínou. „Věříme, že to bylo ovlivněno rostoucím obchodním napětím mezi Čínou a Spojenými státy. Vzhledem k tomu, že na finančních trzích rostla nejistota, zdálo se, že se tento neklid dostal i ke spotřebitelům, protože návštěvnost našich Apple Store a autorizovaných prodejen v Číně klesala s tím, jak čtvrtletí postupovalo.“ 

V reakci na otázku během tiskové konference Trump prohlásil generálního ředitele společnosti Apple za svého přítele a zároveň odmítl obavu z finanční chyby společnosti Apple. Trump také opakoval svůj požadavek na Apple vyrábět výrobky ve Spojených státech a ne v Číně. Také prohlásil, že vynucené cla vyústily v uložení miliard dolarů do amerického ministerstva financí a současně naznačuje, že má obavy o USA a ne o Apple. Po připomínkách prezidenta Trumpa cena akcií Apple klesla o 1 procenta.

Zdroj: 9to5mac.com