Apple má zaregistrováno sedm nových modelů iPadu podle poslední zprávy, a nyní se v iOS 12.2 objevují odkazy na nové zařízení iPad a iPod touch 7. generace. Vývojář Steven Troughton-Smith objevil odkazy na čtyři nové modely iPadu, z nichž dva jsou WiFi a dva Cellular.



Tato čísla modelů neodpovídají žádným známým iPadům. Troughton-Smith uvádí, že by se mohlo jednat o nový iPad mini. Podle Troughton-Smith, žádný z iPadů nemá Face ID, což jsme očekávali, protože nový iPad mini bude pravděpodobně cenově dostupnější varianta. Existuje také odkaz na „iPod 9,1“, který neodpovídá známým zařízením iPod touch, což naznačuje, že je to nový model. Současná šestá generace je označena jako „iPod 7,1“. iPod zobrazený v systému iOS 12.2 nemá Face ID ani Touch ID.

Dřívější zprávy opravdu naznačily, že Apple pracuje na iPod touch sedmé generace, iPadu mini 5 a nové verzi levnějšího 9,7-palcového iPadu, který může mít 10-palcový displej.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1088946309833375745

Apple na začátku tohoto týdne zaregistroval sedm iPadů a alespoň některé z nich by mohly být modely, které Troughton-Smith objevil v iOS 12.2. K těmto zaregistrovaným modelům patří A2123, A2124, A2126, A2153, A2154, A2133 a A2152. Informace o tom, co lze očekávat od nového iPadu mini, jsou smíšené. Některé zprávy naznačily vertikální fotoaparát a čtyřnásobné reproduktory, ale fotografie nezveřejněného iPadu mini, zobrazovala starší procesor A9 a design podobný iPadu mini čtvrté generace.

Budeme muset počkat na další informace, abychom zjistili, jaké funkce iPad mini bude obsahovat, ale zdá se, že to bude více podobné současnému 9,7-palcovému iPadu než iPadu Pro. Pokud jde o datum vydání, vypadá to, že by to mohlo být současně s iOS 12.2, možná koncem února nebo začátkem března. Říká se, že isoučasně by mohl být vydán i Pod touch 7. generace.

Zdroj: macrumors.com