Apple odkazuje na svoji dlouho očekávanou nabíjecí podložku AirPower v popisu produktu Smart Battery Case pro iPhone XS v Malajsii. Apple vydal Smart Battery Case pro iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR v úterý.



V popisu se uvádí, že Smart Battery Case je kompatibilní s bezdrátovou nabíječkou AirPower a dalšími nabíječkami s Qi certifikací. Popis pouzdra v dalších zemích, které jsme zkontrolovali, uvádí pouze kompatibilitu s nabíječkami s Qi certifikací. Apple nedokázal splnit svůj slib vydat AirPower v roce 2018, ale poslední zpráva naznačuje, že dodavatelé  Luxshare Precision a Pegatron brzy začnou AirPower vyrábět. Existuje však také možnost, že zpráva o výrobě byla nepřesná a že Apple připravil popis produktu Smart Battery Case předtím, než zrušil AirPower a jednoduše zapomněl vymazat zmínku o AirPower.

V říjnu však Apple analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že AirPower může být vydán již počátkem prvního čtvrtletí roku 2019, zatímco vývojář Steve Troughton-Smith nedávno řekl, že slyšel, že Apple mohl překonat technické problémy a pravděpodobně je již blíže k vydání. Apple nekomentoval stav týkající se AirPower několik měsíců a v září 2018 odstranil všechny své poznámky, týkající se této bezdrátové podložky. AirPower může nabít více zařízení najednou, včetně iPhone 8 a novějších, Apple Watch Series 3 a novější a AirPods umístěné v dosud nezveřejněném pouzdře, které má podporovat bezdrátové nabíjení.

Zdroj: macrumors.com