Johny Srouji, senior viceprezident společnosti na hardware a technologie v Applu, je údajně jedním z odborníků na seznamu potenciálních kandidátů společnosti Intel na pozici generálního ředitele.



Vzhledem k tomu, že Intel hledá nového generálního ředitele po šesti měsících, jméno, které bylo na seznamu, ale nebylo předtím oznámeno, je Johny Srouji z Applu.

Johny vybudovala jeden z nejsilnějších a nejinovativnějších týmů a technologických inženýrů na světě, kteří dohlížejí na průlomové zakázky a technologický hardwarové včetně baterií, procesorů aplikací, regulátorů úložišť, snímačů křemíku, dalších čipsetů v celé produktové řadě společnosti Apple.

Před společností Apple zastával pozici vedoucích pracovníků ve společnosti Intel a IBM v oblasti vývoje a designu procesorů, kteří pracovali v izraelském zařízení společnosti Intel od roku 1990 do roku 2005.

Narodil se v arabsko křesťanské rodině v Haifě v Izraeli a Johny se připojil k Applu v roce 2008 a vedl vývoj A4, prvního systému navrženého Apple na čipu, který byl v originálním iPadu a pár měsíců později i v iPhonu 4.

Ve věku 55 let, získal bakalářský i magisterský titul v oboru výpočetní techniky Technion, izraelský technologický institut.