Apple představil pouzdro Smart Battery Case určené pro iPhone XS, XS Max a iPhone XR. Toto pouzdro je navrženo tak, aby přidalo dodatečnou životnost baterie nejnovějším iPhonům Apple.



Pouzdra stojí 3 490 Kč a k dispozici jsou v bílé nebo černé barvě, vyrobeny jsou ze stejného materiálu jako silikonové pouzdra společnosti Apple.

Jak to funguje?
Design pouzdra je podobný jako silikonové pouzdro, ale v zadní části obsahuje baterii.  Zatímco vložíte iPhone do pouzdra, pouzdro funguje jako externí akumulátor.

Lightning konektor zabudovaný do pouzdra se připojí k portu v zařízení iPhone, ale přístup k tomuto portu zůstává dostupný díky dalšímu portu Lightning v samotném pouzdře.

Jaká je kapacita?
Každé pouzdro je vybaveno dvěma bateriemi s kapacitou 1 369 mAh. Vzhledem k tomu, že jsou dva články baterií propojeny, pouzdra pracují s vyšším napětím, nabízejí 10,1 Wh energie.

Kolik životnosti baterie přidá?

Celková životnost iPhone XR s pouzdrem – Doba hovoru až 39 hodin, používání internetu až 22 hodin a přehrávání videa 27 hodin.
Celková životnost iPhone XS s pouzdrem – Doba hovoru až 33 hodin, používání internetu až 21 hodin a přehrávání videa 25 hodin.
Celková životnost iPhone XS s pouzdrem – Doba hovoru až 37 hodin, 20 hodin používání internetu a 25 hodin přehrávání videa.

Odhady běžné výdrže baterie pro každý iPhone:

iPhone XR: až 25 hodin hovoru, 15 hodin používání internetu, 16 hodin přehrávání videa
– iPhone XS: až 20 hodin hovoru, 12 hodin používání internetu, 14 hodin přehrávání videa
iPhone XS Max: až 25 hodin hovoru, 13 hodin používání internetu, 15 hodin přehrávání videa

Pouzdro tedy přidává:

iPhone XR: +14 hodin hovoru, +7 hodin používání internetu, +11 hodin přehrávání videa
iPhone XS: +13 hodin hovoru, +9 hodin používání internetu, +11 hodin přehrávání videa
iPhone XS Max: +12 hodin hovoru, +7 hodin používání internetu, +10 hodin přehrávání videa

To jsou samozřejmě odhady od společnosti Apple. Skutečná životnost baterie, kterou získáte z každého pouzdra, se bude lišit podle toho, co děláte.

Jak se pouzdro nabíjí?
Pouzdro Smart Battery Case lze nabíjet společně s iPhonem pomocí jakéhokoli bezdrátové nabíječky Qi.

Pro rychlé nabíjení můžete použít jeden z napájecích adaptérů Apple-C pro MacBook Air, MacBook Pro nebo MacBook, ale další nabíječky USB-C fungují také.

Nejprve se nabije váš iPhone, pokud je baterie vybitá, a jakmile je baterie v telefonu plně nabitá, nabije se pouzdro. Můžete také nabít samotné pouzdro. Poznámka: Pouzdro Smart Battery Casse není dodáváno s Lightning kabelem pro nabíjení, takže budete muset použít svůj vlastní.

Jak mohu zkontrolovat, jak je pouzdro nabité?
Když je k iPhonu připojeno pouzdro, při vložení bezdrátové nabíječky se na uzamknuté obrazovce zobrazí životnost baterie.

Životnost baterie můžete kdykoli zkontrolovat tak, že přejdete na widget baterie, který uvádí životnost baterie iPhonu, pouzdra a dalších připojených zařízení, jako jsou AirPods nebo Apple Watch.

Pracuje pouzdro pro iPhone XS s iPhone X?
Ano, s některými výhradami. Pouzdro je určeno pro iPhone XS a zatímco iPhone X a iPhone XS jsou téměř identické, existuje několik drobných rozdílů. Z tohoto důvodu  otvory pro reproduktor a mikrofon úplně nesedí. Pouzdro můžete pro iPhone X používat, mohou se ale vyskytnout drobné problémy.

Zdroj: macrumors.com