Zima se nám začala ozývat a s ní problémy spojené s výdrží iPhonů, na které si jejich majitelé začali na fóru technické podpory Apple stěžovat. V dnešním článku se dozvíte, proč tomu tak je.



Možná jste zaregistrovali ten problém také. Ještě před chvílí vám telefon ukazoval 30%, najednou se podíváte a je vybitý. Pokud ho ale připojíte do nabíječky, ukáže opět 30%. Čím to je? Na vině je právě zimní počasí. Apple doporučuje iPhone používat při teplotách od 0 °C do 35 °C, vyšší nebo nižší teploty výrazně škodí baterii. Tento problém by se měl týkat hlavně starších zařízení, tedy iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus a iPhone 5s. Apple se k tomuto problému zatím nevyjadřil, ani neexistuje žádná aktualizace, která by tento problém opravila. Co tedy můžete dělat? Při nižších teplotách byste svůj iPhone měli používat jenom v nejnutnějších případech, pokud chcete, aby baterie vašeho telefonu opravdu dlouho vydržela.

Jak je na tom baterie vašeho zařízení si můžete zkontrolovat v NastaveníBaterieKondice baterie. V iPhonu je baterie nazvaná Li-Pol, která nabízí sice větší výdrž, je ale citlivější, než baterie Li-ion, obzvláště v chladném počasí se jejich kapacita snižuje. Ať vás zima nezaskočí zastavte se v Apple Premium Servisu na diagnostiku či výměnu originální baterie na počkání. Apple servis iPhonePoint.cz je záruční i pozáruční. Zároveň vám nabízí záruku kvality, takže si můžete být jistí, že všechny komponenty, které dostanete budou ve špičkové kvalitě, takže vám nová baterie vydrží několik let.

Servis najdete na adrese:

Nám. Republiky 1 ( Palladium)
Řevnická 1 (Metropole Zličín)
Na Pankráci 86 (Arkády Pankrác)
Roztylská 2321/19 (OC Chodov)
Chlumecká 765/6 (OC Černý Most)
Veselská 663 (OC Letňany)
Plzeňská 8 (OC Nový Smíchov)
Spálená 2121/22 (OC Quadrion)
Revoluční 764/17 (Revoluční 17).