Wall Street Journal informuje o možnosti výstavby nové továrny Foxconn v Indii z aktuálního Tchaj-wanu v Číně. Apple v současné době vyrábí většinu svých iPhonů prostřednictvím společnosti Foxconn, avšak její potenciální nový projekt v Indii poukazuje na zranitelnost společnosti Apple vůči rostoucímu napětí mezi USA a Čínou v oblasti obchodu a technologií. 



Apple i Foxconn odmítli komentovat dnešní zprávu, ale domnívají se, že výroba iPhonů v Indii může Applu pomoci snížit ceny tím, že jí umožní vyhnout se tarifu, který přidává 20% na zařízení dovážená z Číny. 

Foxconn má již v Indii své závody a koncem loňského roku bylo oznámeno, že firma bude investovat zhruba 356 milionů dolarů na rozšíření svých zařízení, aby začala s montáží nejmodernějších iPhonů. Wistron montuje modely iPhone SE a iPhone 6s v Indii výlučně pro indický trh, avšak prosincová zpráva neříkala, zda by se špičkové iPhony sestavené firmou Foxconn prodávaly v této zemi nebo jinde na světě. 

Na začátku loňského roku společnost Apple přebudovala svou strategii v Indii, aby zůstala v provozu na trhu smartphonů v zemi. Tato strategie zahrnuje lepší a dlouhodobější maloobchodní obchody s vyššími prodejními cíli, otevření oficiálních prodejen Apple v Indii a opravu vztahu společnosti s nezávislými maloobchodníky. 

Jen jeden ze čtyř indů vlastní smartphone a poskytuje společnosti Apple příležitost prodávat iPhony milionům nových zákazníků v zemi.