Společnost Xiaomi dnes představila novou verzi svých bezdrátových sluchátek AirDots a je určitě správné řici, že průměrný spotřebitel na ulici je těžce rozezná od sluchátek AirPods společnosti Apple.



Sluchátka mají nejen podobný design, ale nabízí i hodně stejné funkce jako AirPods, včetně ovládacích prvků a kompaktního nabíjení. Podobně jako AirPods jsou sluchátka vybavena dotykovými ovládacími prvky pro přehrávání hudby, podporují osobní asistenty a jsou schopni nezávisle na sobě fungovat díky adaptivnímu párování. Nabízejí také odolnost proti vodě a čtyřihodinovou životnost baterie, zatímco nabíjecí pouzdro nabízí dalších 10 hodin a dokáže sluchátka plně nabít během jedné hodiny.

AirDots mají silikonové špičky pro lepší zvukovou izolaci a další aktivní potlačení šumu. Údajně se také pracuje na AirDots v černé barvě. Přesto je největší rozdíl v ceně – AirDots stojí kolem 60 dolarů, zatímco AirPods více jak dvojnásobek. Zařízení Xiaomi, od telefonů až po tablety, byly v minulosti kritizovány za půjčování designových prvků od společnosti Apple. V roce 2017 Apple zabránil Xiaomi, aby zaregistroval tablet pod značkou „Mi Pad“, protože tento název byl považován za příliš podobný iPadu.

Zdroj: macrumors.com