Společnost YouTube dnes oznámila, že plánuje pozměnit funkci doporučování videa svým uživatelům. Tato změna má zabránit tomu, aby uživatelé viděli obsah, který porušuje pravidla YouTube.



Ve svém oficiálním příspěvku na blogu, YouTube vysvětluje tuto nadcházející změnu. YouTube se zjevně bude snažit omezovat doporučení s obsahem, který sice neporušuje pravidla přímo, ale blíží se k tomu. YouTube uvádí příklady, jako je léčení vážné nemoci doma, nepravdivé tvrzení o historických událostech, apod. Zdá se, že tato změna ovlivní pouze malou část obsahu nahraného na YouTube. Pouze jedno procento obsahu na platformě spadá do této kategorie a YouTube výslovně poznamenává, že tento obsah nebude odebrán. Spíše se prostě nebude zobrazovat jako doporučení na domovském kanálu uživatele.

Spolupracujeme s hodnotícími pracovníky a odborníky z celého Spojeného státu, aby nám pomohli při školení strojových systémů, které vytvářejí doporučení. Tito hodnotitelé jsou vyškoleni, aby znali pravidla společnosti a poskytují údaje o kvalitě videa. Bude to postupná změna a zpočátku ovlivní pouze doporučení velmi malého souboru videí ve Spojených státech. V průběhu času, když se naše systémy stanou přesnějšími, zpřístupníme tuto změnu i na další země.

Zdroj: 9to5google.com