FBI tento týden obvinila čínského občana, který pracuje pro Apple, že se pokusil pořídit fotografie a získat obchodní tajemství, které souvisejí s autonomním programem společnosti, píše NBC Bay Area.



Apple zahájil vyšetřování zaměstnance Jizhong Chen, protože ho jiný zaměstnanec spatřil, když pořizoval fotografie v práci. Zaměstnanci společnosti Apple prohledali jeho osobní počítač a našli tisíce souborů Apple, včetně příruček, schémat a fotografií. Chen byl nedávno přijat automobilovou společností v Číně, která je přímým konkurentem společnosti Apple. Chen byl zatčen den předtím, než odjel do Číny. Apple ve svém prohlášení uvedl, že spolupracuje s úřady. Zajímavé je, že alespoň jedna z fotografií, kterou Chen pořídil zobrazuje montážní výkres kabelového svazku navrženého společností Apple pro autonomní vozidlo.

Plány společnosti Apple se v posledních letech několikrát změnily, pod novým vedením bylo mnoho zaměstnanců propuštěno nebo přesunuto do jiných oblastí společnosti. Také nevíme, jestli společnost Apple pracuje na vlastním autonommním vozidle, nebo jenom na softwaru, ale poslední zprávy naznačují, že se na vozidle pracuje a že bude vydáno v roce 2023 až 2025. Není to poprvé, co byl zaměstnanec Apple chycen, když se snažil ukrást nějaké informace. V červenci FBI obvinila bývalého zaměstnance společnosti Apple Xiaolang Zhang za krádež obchodního tajemství a hardwaru a softwaru.

Zdroj: macrumors.com