Zatímco zprávy se objevily včera, zdá se, že Apple byl varován před velkou chybou obsaženou ve FaceTime již před týdnem. Závažná bezpečnostní chyba umožňovala poslouchat uživatele, kterému voláte bez toho, aniž by volání přijal.



Uživatelka MGT7500 označila na Twitteru oficiální účet Apple Support v tweetu 20.ledna, kde tvrdila, že její 14-letý syn objevil hlavní bezpečnostní chybu, která mu umožnila poslouchat uživatele na druhé straně bez toho, aniž by přijal hovor. Uživatelka také označila Tima Cooka v tweetu následující den, tedy 21. ledna.

Jakmile se chyba začala v pondělí objevovat ve zprávách, tato uživatelka sdílela další tweety, které tvrdily, že před týdnem zaslala e-mail společnosti Apple. Snímek obrazovky, na kterém je e-mail můžeme vidět, co ale Apple odpověděl, není na snímku viditelné.

Uživatelka uznává, že chtěla obdržet peněžní odměnu v rámci programu Apple Bounty, ale tvrdí, že ještě upozornila Apple na chybu telefonem, faxem a oficiálním chybovým hlášením. Celkově existují důkazy, že zveřejnila chybu a označila Apple Support na Twitteru, než se objevila ve zprávách. Společnost Apple dočasně deaktivovala funkci pro skupinové volání ve FaceTime, neboť přidání vlastního telefonního čísla k této funkci bylo hlavní příčinou chyby, zatímco pracuje na aktualizaci softwaru, která problém trvale opraví. Apple uvedl, že aktualizace bude k dispozici v tomto týdnu, nebyli bychom ale překvapeni, kdyby vyšla ještě dnes.

Zdroj: macrumors.com