V e-mailu zaslaném vývojářům společnost Apple uvádí, že aplikace musí před přihlášením nebo zaznamenáváním jakékoli aktivity požádat uživatele o souhlas. „Ochrana soukromí uživatelů je v ekosystému Apple nejdůležitější,“ uvedl Apple.



„Aplikace musí požadovat výslovný souhlas uživatele a poskytovat jasné oznámení při nahrávání nebo jiném zaznamenávání aktivity uživatele. Oznámili jsme vývojářům, kteří porušují tyto přísné podmínky a pokyny pro ochranu osobních údajů, aby učinili okamžitá opatření,“ dodal mluvčí. Vývojáři, kterých se to týká, řekli společnosti TechCrunch, že Apple jim dává méně než jeden den, aby odebrali kód a znovu odeslali aplikaci ke schválení. Pokud tak vývojáři neučiní, jejich aplikace bude z App Store odstraněna.

„Vaše aplikace používá analytický software pro shromažďování a odesílání dat uživatelů nebo zařízení třetím stranám bez souhlasu uživatele. Aplikace musí vyžadovat výslovný souhlas uživatele a poskytnout jasné oznámení při záznamenání aktivity uživatele.“ Vyšetřování od společnosti TechCrunch včera zjistilo, jak významné aplikace, jako je Expedia a Hotels.com, používaly analytický software, aby účinně zaznamenávali aktivitu uživatele. Cílem takových softwarů je zjistit, jak uživatel pracuje s aplikacemi a kdy ztrácí zájem. V některých případech však aplikace správně nezakrývaly citlivé informace, což umožnilo všem zaměstnancům vidět informace o kreditních kartách a heslech.

Zdroj: 9to5mac.com