Tim Cook na Twitteru připomněl, že výzva pro měsíc srdce již začala. Úkolem je uzavřít kroužek cvičení sedm dní po sobě. Ti, kteří výzvu úspěšně dokončí, budou odměněni speciálním oceněním a samolepkami.



Tyto samolepky lze sdílet v aplikaci Zprávy nebo ve FaceTime. Pokud se vám zdá termín zahájení, jako náhodný, není tomu tak, výzva končí 14. února – na den svatého Valentýna. Což je rozhodně srdeční záležitost. Měsíc srdce je určen ke zvýšení povědomí o srdečních onemocněních a o tom, jak pravidelné cvičení může mít vliv na váš zdravotní stav. Americké ministerstvo zdravotnictví doporučuje cvičit alespoň třikrát týdně celkem 150 minut. Dále byste měli cvičit 25 minut intenzivně (např. běh) nebo 50 minut středně intenzivního cvičení (jako je procházka rychlým krokem).

Vedle snížení rizika vzniku srdečních onemocnění se ukázalo, že pravidelné cvičení vedou k nižším výskytům deprese, nárůstu hmotnosti, diabetu 2. typu a některých typů rakoviny. Těm, kteří mají kardiovaskulární onemocnění se doporučuje, aby se poradili s lékařem před tím, než začnou cvičit. Ve většině případů se budou muset domluvit na speciálním cvičebním plánu, které prospěje a neovlivní negativně zdravotní stav.

Zdroj: 9to5mac.com