Apple plánuje uspořádat událost ve druhé polovině března, na které oficiálně představí AirPods druhé generace, bezdrátovou nabíjecí podložku AirPower, nový levnější iPad a iPad mini 5.



Toto tvrzení pochází od webové stránky iphonehellas.gr, která uvádí, že získala exkluzivní informace od spolehlivého zdroje prostřednictvím výrobního řetězce Apple v Číně. Podle této stránky se událost uskuteční někdy v období od 11. do 20. března. Apple uspořádal řadu speciálních událostí v březnu v posledních letech, přičemž poslední se konala 29. března 2018, kdy oznámila levnější 9,7-palcový iPad s podporou Apple Pencil. iPhoneHellas v minulosti nabídl správné informace o vydáních iOS před jejich uvedením, ačkoli to není nutně žádný ukazatel přesnosti této poslední zprávy. Nedávná zpráva od společnosti DigiTimes naznačuje, že AirPods druhé generace se objeví na začátku roku 2019 a mohly by také obsahovat funkce pro sledování zdraví, ale žádné konkrétní detaily o tom, jaké funkce by mohly být zahrnuty, neexistují.

AirPower je nabíjecí podložka určená k nabíjení iPhonu, Apple Watch a AirPods pomocí speciálně navrženého a dosud nevydaného nabíjecího pouzdra. Společnost Apple představila AirPower v září 2017 a v té době uvedla, že bude vydána někdy v roce 2018, ale do konce roku 2018 se neobjevila a Apple neposkytl žádné další oficiální informace o tom, kdy bude vydána. Nedávná zpráva od dodavatelského řetězce Apple v Číně naznačuje, že všechny problémy, které způsobily zpoždění již byly vyřešeny. Ačkoli iPad mini nebyl aktualizován od září 2015, zprávy naznačují, že Apple pracuje na iPadu mini 5  a mohl by být vydán v první polovině roku 2019. Apple v lednu zaregistroval sedm nových iPadů a přinejmenším některé z nich se považují za iPad mini 5. Ostatní mohou být novou verzí levného 9,7-palcového iPadu.

Zdroj: macrumors.com