O aplikacích určených pro macOS se nemluví tolik, jako o aplikacích vytvořených pro zařízení s operačním systémem iOS. V dnešním článku jim ale trochu pozornosti věnujeme a ukážeme si nejzajímavější aplikace pro Mac, které stojí za to vyzkoušet.



CloudApp (zdarma) – CloudApp je praktická aplikace, která vám umožní sdílet soubory, snímky obrazovky, videa, záznamy obrazovky a další položky prostřednictvím cloudu. Snímky obrazovky a soubory můžete upravovat, což je skvělý způsob, jak komunikovat, když je nutná spolupráce. CloudApp je zdarma, ale další funkce jsou k dispozici za 10 dolarů/měsíc.

Little Snitch (45 dolarů) – Little Snitch sleduje veškerý provoz na vašem Macu, takže můžete vidět, jaké aplikace odesílají data, a kde. Díky tomu můžete kontrolovat, co je odesíláno z vašeho Macu.

Stack (zdarma) – Stack je aplikace, která je jakýmsi internetovým launchpadem. Všechny vaše oblíbené webové stránky, jako je Facebook, Messenger, Gmail, Slack a další, můžete mít na jednom vhodném místě. Můžete aplikace roztřídit do kategorií a z této kategorie budete mít pouze jedno oznámení, nic vám tedy neunikne a zároveň vám nebude přicházet tolik oznámení.

Unshaky (Free) – Unshaky není aplikace schválená společností Apple, a to proto, že má za úkol opravit hlavní problém – chybnou klávesnici MacBooku Pro. Unshaky je určen pro lidi, kteří mají klávesnici, kde se písmena opakují, protože je schopna detekovat kdy se klávesa stiskne dvakrát a eliminovat tento problém. Nezkoušeli jsme tuto aplikaci sami, protože nemáme takovou klávesnici, ale má pozitivní hodnocení a může být použita jako dočasná oprava pro ty, kteří mají tyto problémy.

AirBuddy (5 dolarů) – AirBuddy je aplikace pro AirPods. Umožní vám spárovat vaše AirPods s vaším Macem stejným způsobem jako ve vašem iPhone – stačí otevřít pouzdro AirPods vedle vašeho Macu a poté kliknout na vyskakovací okno.