Existuje spousta skrytých zkratek a funkcí ve watchOS. V dnešním článku si ukážeme několik tipů a triků, které by měl vznát každý uživatel Apple Watch. Pojďme se na to podívat.



7 triků a tipů, které by měl znát každý uživatel Apple Watch

Rychlé přejití do ovládacího centra/oznámení – Pokud přejdete prstem nahoru zobrazíte snadno oznámení, pokud naopak dolů dostanete se do Ovládacího centra, kde můžete provést rychle další akce, například zobrazit stav baterie nebo zapnout tichý režim.

Vyhledejte ztracený iPhone – Pokud v ovládacím centru stisknete ikonu, která vypadá jako telefon, způsobí to, že váš iPhone přehraje zvuk, abyste ho mohli najít, pokud nevíte, kde je. Pokud dlouze stisknete toto tlačítko, rozsvítí se také blesk, takže je ještě snazší ho najít.

Použijte Apple Watch jako TV Remote – Pokud jste ztratili Apple TV Remote, žádné starosti. Apple Watch funguje jako náhrada, pokud si na svém iPhonu stáhnete aplikaci Apple TV Remote. Je to jednodušší než používání iPhonu, protože hodinky jsou vždy po ruce.

Změnit rozvržení aplikací – mřížky vypadají na Apple Watch pěkně, ale nemusí být pohodlné, když se chcete rychle dostat do aplikace. Pokud máte otevřenou mřížku, tak dlouhým stisknutím můžete přepnout na zobrazení seznamu, ve kterém jsou uvedeny všechny aplikace v abecedním pořadí.

Odemkněte svůj Mac pomocí Apple Watch – Pokud máte Mac vyrobený v polovině roku 2013 nebo novější, můžete nastavit Apple Watch tak, aby ho automaticky odemkla, což znamená, že nemusíte zadávat své heslo. Tuto funkci můžete nastavit v Macu v části  Zabezpečení a ochrana osobních údajů. Je třeba mít odemčené Apple Watch, zapnuté Wi-Fi a Bluetooth a také dvoufaktorovou autentizaci.

Scribble a přednastavený text – Funkce Scribble v aplikaci Zprávy vám umožňuje hláskovat slova, ale může to být problém při psaní dlouhých zpráv. Pokud však chcete napsat krátkou zprávu, můžete otočit digitální korunku a vybrat si z několika přednastavených zpráv, které vám pomohou urychlit práci.

Vypnutí zvuku – Když přehráváte zvuk ve svém zařízení iPhone, Apple Watch jsou standardně nastaveny tak, aby zobrazovaly ovládací prvky hudby, což může být nepříjemné, pokud chcete na svém Apple Watch dělat další věci. Tuto funkci můžete vypnout v aplikaci Nastavení tak, že přejdete na položku Obecné > Probudit obrazovku a vypnete funkci Automaticky spouštět zvukové aplikace.