Apple na konci března představil svou novou službu Apple News+, která umožňuje uživatelům přístup k více než 200 časopisům za cenu 9,99 dolarů za měsíc. My si v dnešním článku ukážeme, zda tato služba za tuto cenu stojí.



Apple News + se primárně zaměřuje na časopisy a právě teď je jich tam asi 240. Najdete zde například časopisy jako National Geographic a New Yorker, spolu s mnoha menšími specializovanými časopisy. Cena také zahrnuje přístup k některým z placených zpravodajských obsahů z webových stránek jako The Wall Street Journal a The Los Angeles Times. Veškerý obsah Apple News+ je k dispozici prostřednictvím sekce v aplikaci News která se zobrazuje bez ohledu na to, zda se přihlásíte k odběru služby. V této sekci najdete i rubriku Moje časopisy, kde najdete obsah, který čtete spolu s návrhy článků a časopisů od redaktorů.

Uživatelské rozhraní vypadá jednoduše, je ale trochu matoucí. Neexistuje žádný jasný způsob, jak přidat nový časopis do seznamu Moje časopisy, a ve skutečnosti musíte hledat časopis ve standardním rozhraní aplikace News. Některé časopisy, které jste si přečetli, budou dočasně zobrazeny v sekci Moje časopisy a neexistují žádné možnosti, kde by se dalo kontrolovat, co se tam objevuje, ani přizpůsobit doporučení obsahu tak, aby byly relevantnější.

Nově vydané časopisy od velkých společností mají digitální rozhraní, které vám umožní procházet seznamem, abyste se dostali k tomu, co chcete číst, ale méně známé časopisy mají obsah ve formátu PDF, kterým se prochází hůře.

Soubory PDF vypadají dobře na iPadu, ale je obtížné je číst na iPhonu a rozhraní pro Mac  není o nic lepší. Stránka na Macu obsahuje malý text, který není snadné přiblížit, takže čtení časopisů ve formátu PDF na většině zařízení je horší.

U The Wall Street Journal existují určitá omezení. I když máte přístup k celé řadě obsahu časopisu Wall Street Journal, společnost Apple pouze zvýrazňuje výběr novinek a pro nalezení čehokoliv jiného musíte hledat. Apple News+ také uchovává pouze tři dny archivovaný obsah. Služba se v budoucnu pravděpodobně zlepší díky aktualizacím rozhraní a další časopisy přijmou digitální rozhraní, ale právě teď je trochu nedokončená a matoucí. Ke službě se přihlásilo po svém březnovém představení více než 200 000 předplatitelů, ale všechny tyto účty mají stále zkušební verzi, uvidíme, kolik uživatelů přejde do placené verze.