Zdá se, že Face ID bude dostupný na počítačích Mac mnohem dříve, než si myslíme. Dnes jsme mohli vidět poslední sérii patentových přihlášek společnosti Apple, která to jasně naznačuje.



Patentová přihláška však také naznačuje, že Touch Bar by mohl být k dispozici na Magic Keyboards. Zatímco Face ID byl poprvé k dispozici v roce 2017, první patent, který jsme tehdy mohli vidět se ve skutečnosti netýkal iPhonu, ale Macu. Tento patent popisuje, jak mohou počítače Mac v režimu spánku použít svůj fotoaparát ke skenování obličeje. Toto by pravděpodobně bylo přidáno k Power Nap, kde Mac v režimu spánku je stále schopen provádět určité činnosti na pozadí, aniž by používal mnoho energie. Pokud váš Mac rozpozná obličej, bude odemčen. Patentová přihláška, která byla podána dnes, umožňuje skenování pomocí sítnice, nikoli pomocí 3D mapy obličeje. Jedná se o technologii používanou v některých špičkových bezpečnostních systémech.

Apple varoval před vydáním iPhone X, že Face ID může být oklamán dvojčaty a někdy i dalšími blízkými členy rodiny, jako jsou například sourozenci nebo děti. Patent se také týká Touch Baru na samostatné klávesnici. Také to není novinkou, předchozí patentová přihláška, která byla podána v roce 2017 ukazuje to samé. Také jsme viděli koncepty, jak by takové zařízení mohlo vypadat. Samozřejmě víme, že Apple patentuje mnoho věcí a některé z nich nikdy nevytvoří. Obzvláště mám pochybnosti o tom, že by se tento nápad uskutečnil, jelikož vždy zapnutý OLED panel v bezdrátové klávesnici by výrazně zkrátil životnost baterie. Jak to nakonec bude, na to si musíme ještě nějakou dobu počkat.