Designér Arun Venkatesan se podíval podrobněji na to, co nás tak láká na kreditní kartě od Applu. Design zaměřený na detail, kde je 3D pouze Vaše jméno, EMV čip a logo Applu. Nikde nenajdeme žádné dlouhé číslo karty, jako jsme tomu zvyklí u všech ostatních embasovaných karet a kreditních karet.



Na trhu existují jiné kovové kreditní karty, ale ne všechny výrobní techniky jsou stejné. Dost často se totiž jednalo o tenký kus kovu laminovaný mezi dva kusy plastu, na kterém je EMV čip, číslo karty a značka firmy. Ovšem tyto karty se začaly časem odlupovat po opakovaném projížděním přes magnetickou čtečku karet. Karta vyrobená z jednoho kusu titanu v případě Applu tento problém mít nebude. Apple nám ukázal video, kde je karta vyříznutá z jednoho kusu titanu. Potom CNC fréza vyřízne prostor pro vložení EMV čipu. Tato zjednodušená forma výrobního procesu, Apple začal používat už u původního MacBooku Air a druhé generaci MacBooku Pro v roce 2008. Namísto tradičních metod lepení více kusů kovu nebo plastů ja základ těla vyřezán z jednoho kusu kovu.

Samozřejmě propagační marketingové video nemusí odpovídat realitě v podobě nutného zobrazení výrobního procesu, ale Apple tento způsob používá už přes 11 let i u jiných produktů, proto se zdá být mnohem důvěryhodnější.

Ve videu je nejprve vyryt obrys loga Apple na přední straně karty. Tento obrys se pak znovu vyryje do kanálu s průřezem ve tvaru písmene V. Tyto šikmé plochy jsou navrženy tak, aby zachytily a odrážely světlo při otáčení karty.

Kontakty na čipu

Jejich konstrukce se skládá ze šesti kontaktů ve tvaru zaobleného obdelníku. Tato úroveň posedlosti detaily je téměř očekávaná od Applu. Je to posedlost, která vyžaduje chuť, bohatství, odborné znalosti a rozsáhlý dodavatelský řetězec, což je kombinace jedinečná pro společnost Apple.

Filozifie Apple Pay

Paradoxně průzkum zjistil, že fyzická karta posílí přijetí Apple Pay.

Zákazníci se nechtějí o nic starat, mít Apple kartu propojenou s Apple Pay v iPhonu, Apple Watch a navíc získávát cashback z každé transakce v podobě 3% z Apple Storu, nebo 2% z ostatních plateb.

Dalším plusem je výhoda kreditní karty, tedy půjčování peněz a ty se následně strhnou z Vašeho bankovního účtu, ale v případě pozdního splacení nebo odložení plateb se dlužné částky úročí, i to je samozřejmě jedna z výhod pro Apple.