Morgan Stanley předpovídá, že tržby z App Storu byly v březnu pod očekáváním firmy na úrovni 3,7 miliard dolarů (podle dat SensorTower). To je meziroční nárůst o 15% a většinou v souladu s tím, co se od tohoto průmyslu očekávalo.



Společnost Apple dokázala zajistit růst tržeb, zatímco v tomto čtvrtletí došlo k poklesu celkového stahování, přičemž průměrné výdaje na stahování vzrostly meziročně o 21%. Hry zůstávají největším přispěvovatelem příjmů App Store a Čína je velkým tahounem těchto prodejů.

Tržby sice rostou, ale co se týče počtu stažení, tak ten poprvé za poslední čtvrtletí klesl o 5% a to meziročně od roku 2015. Zatímco pokles může způsobit počáteční poplach pro investory a další, Morgan Stanley zdůraznil, že příjmy z App Storu jsou více vázány na utrácení za stahování, a ne jen na celkový počet stažení.

Za pokles stahování mohou údajně velké zábavní společnosti ajko je Netflix a Spotify, které by se vzdaly nabízení předplatného prostřednictvím svých aplikaci pro systém iOS.

Finanční výsledky Applu za 2. čtvrtletí (1. kalendářní) se bude konat 30.4.2019 a magazín AppleNovinky.cz Vám samozřejmě přinese čerstvé výsledky.