Dne 24. dubna 2015 byly vydány originální Apple Watch. Nyní o čtyři roky později tu máme Apple Watch Series 4. V průběhu let Apple pracoval na jejich zlepšení, nabídl lepší a větší displej, odolnost proti vodě, zaměřil se na zdravotní a fitness funkce a spoustu dalšího.



Jako obvykle před oficiálním vydáním Apple Watch se začaly šířit o tomto zařízení fámy. V roce 2013 společnost Apple podala ochrannou známku pro „iWatch“, přestože bylo zařízení bylo nakonec pojmenováno jako Apple Watch. Apple udělal totéž pro iPad, snažil se zajistit práva pro ochrannou známku „iSlate“ a zároveň tajně podal ochrannou známku pro oficiální jméno „iPad“. Několik zpráv v té době naznačovalo, že Apple se při vývoji Apple Watch potýkal s životností baterie, obrazovkou a výrobními problémy. Cílem společnosti bylo údajně vytvořit zařízení, které vydrží nejméně čtyři až pět dní. Toto nikdy nepřišlo, a dokonce i zbrusu nový Apple Watch Series 4 vyžaduje denní nabíjení, i když některým lidem vydrží dva dny.

V září 2014 Apple konečně představil Apple Watch, a pak čekal až do března 2015, kdy je vydal. 24. dubna pak byly k zakoupení ve Spojených státech, Spojeném království, Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Německu, Hong Kongu a Japonsku, stály 349 dolarů pro 38mm a 399 dolarů pro 42mm. Ceny se zvýšily na 549 dolarů a 1 099 dolarů u modelů z nerezové oceli a pak až na 17 000 dolarů za 18-karátové Apple Watch Gold Edition.

Při uvedení na trh, Apple propagoval Apple Watch jako módní doplněk, s modely Hermés (vydány v září 2015), a podobně drahými řemínky. V roce 2016 začal Apple spolupracovat s firmou Nike a byly vydány Apple Watch Nike+.

Dnes Apple Watch jednoznačně vede na trhu chytrých hodinek, v roce 2018 tvoří až polovinu tohoto trhu. Celkem v loňském roce společnost Apple držela 51% na světovém trhu s chytrými hodinkami.