Facebook Messenger bude k dispozici pro Mac (a Windows) na konci roku. Společnost je připravena oznámit novou aplikaci na své konferenci F8, ale díky blogovému příspěvku, který byl zveřejněn příliš brzy jsme se to dozvěděli dříve.



iGeneration poprvé spatřil (nyní odstraněné) oznámení. Vypadá to hodně jako aplikace  Skype pro počítače. Facebook Messenger pro Mac nabídne stejnou funkci jako mobilní verze, včetně skupinového video chatu. Z příspěvku blogu: „Spustili jsme také aplikaci pro stolní počítače, která je k dispozici pro systémy Windows i macOS. Lidé chtějí bezproblémově posílat zprávy z jakéhokoli zařízení. Nyní ho testujeme a budeme ho vydávat koncem tohoto roku.“

Facebook v současné době pracuje na tom, aby všechny aplikace pro zasílání zpráv, tedy Messenger, Instagram a WhatsApp byly kompatibilní a lidé mohli posílat zprávy napříč aplikacemi. Tato práce bude dokončena v roce 2020. V nejbližší době společnost oznámí aktualizace aplikace Messenger pro systém iOS, včetně rychlejšího výkonu, výrazně menší velikosti souboru a nových funkcí, jako je virtuální místnost, kde několik lidí může společně sledovat stejné video.