Foxconn rozšiřuje investice do technologie displejů MicroLED, aby se stal dodavatelem Apple pro budoucí iPhony podle zprávy čínského časopisu Daily Daily News (prostřednictvím DigiTimes).



Displeje MicroLED mají mnoho stejných výhod, které mají OLED displeje oproti LCD, včetně lepší přesnosti barev, zlepšeného kontrastu, rychlejší doby odezvy a skutečných černých barev – oba mají samosvícené pixely. Displeje MicroLED jsou však tenčí, jasnější a energeticky účinnější než OLED. Displeje MicroLED mají také anorganické LED diody na bázi nitridu galia, které mají delší životnost než organické sloučeniny používané v displejích OLED a měly by být odolnější.

Zájem společnosti Apple o MicroLED byl poprvé ohlášen v roce 2014, kdy je měl dodávat LuxVue. Následující rok bylo zjištěno, že Apple také otevřel tajnou laboratoř v Taoyuan na Tchaj-wanu, aby prozkoumal technologie jako OLED a MicroLED pro budoucí zařízení. Bude pravděpodobně trvat několik let, než se displeje MicroLED objeví v produktech Apple – možná jeden rok pro Apple Watch a dva až čtyři roky pro iPhone.