Čínská společnost Huawei vyvíjí své vlastní procesory a čipy, a také se zajímá o jejich prodej do společnosti Apple, hlásí Engadget. Huawei vyvinul čip 5G Balong 5000, ale společnost již dříve odmítla dodávat své komponenty třetím stranám.



Zdroj, který mluvil s Engadget, však říká, že Huawei má zájem o prodej 5G čipů, ale pouze společnosti Apple. Apple údajně plánuje v roce 2020 představit iPhony, které budou podporovat technologii 5G, ale je tu problém – společnost Intel, která momentálně čipy dodává, nemusí být schopna vyrobit své 5G čipy do té doby. Apple také vede právní spor s Qualcomm a proto je nepravděpodobné, že by použil její čipy. Apple jedná se společností Samsung a Mediatek o výrobě 5G čipů, ale zatím není jasné, zda se uskuteční nějaká dohoda.

Společnost Apple také pracuje na vlastních LTE čipech, ale očekává se, že tato technologie nebude k dispozici do roku 2021. Jak upozorňuje Engadget, Huawei není znám svým prodejem čipů a na začátku tohoto roku zástupce společnosti řekl, že čipy 5G Balong jsou určeny pouze pro interní použití. Huawei také vidí Apple jako hlavního konkurenta. Zatím není jasné, zda Apple vyjádřil zájem o technologii Huawei. Huawei a Apple nemají úplně přátelský vztah. Huawei byl obviněn z používání „pochybných taktik“, aby ukradl obchodní tajemství od amerických společností, včetně společnosti Apple.