Huawei v úterý uvedl, že s Apple nemluvil o tom, že by dodával 5G čipy pro budoucí iPhony, jen jeden den poté, co připustil, že toto téma bylo otevřené. „O této možnosti jsme s firmou Apple nemluvili,“ řekl v úterý Ken Hu.



Minulý týden byla zveřejněna zpráva, která naznačovala, že čínská technologická firma by mohla mít zájem o dodání modemových čipů do příští generace iPhonů. Tato zpráva byla později potvrzena v pondělí, kdy CNBC vydala rozhovor se zakladatelem Huawei Renem Zhengfeim, ve kterém řekl totéž. Huawei vyvíjí své vlastní komponenty, včetně procesorů a modemových čipů, ale dříve je odmítla dodávat třetím stranám, díky tomu bylo toto tvrzení ještě zajímavější. Nicméně, Apple nevyjádřil zájem o použití technologie Huawei, což by mohlo souviset s jeho sporem s americkou vládou, nebo možná s vlastním obvinením společnosti Apple, že firma používá pochybné taktiky, aby ukradla obchodní tajemství.

Apple vyvíjí vlastní 5G čipy, ty se ale neobjeví dříve, než v roce 2020. Není pravděpodobné, že by se Apple obrátil na společnost Qualcomm, aby dodávala 5G čipy kvůli neustále probíhajícím sporům mezi oběma společnostmi. Apple hovořil se společnostmi Samsung a MediaTek o tom, aby dodávaly 5G čipy pro 2020 iPhone, ale nevíme nic o tom, jak tyto rozhovory probíhají. Apple také pracuje na svých vlastních LTE čipech, ale očekává se, že tato technologie nebude připravena až do roku 2021.