iFixit rozebral nový iPad mini a poskytuje některé další podrobnosti o součástkách nejmenšího tabletu páté generace společnosti Apple, který je kompatibilní s první generací Apple Pencil.



iFixit poznamenává, že jedinou změnou, která odlišuje nový iPad mini od dřívějšího modelu, je jeho číslo modelu A2133 a odstranění značek na zadní straně, které lze nyní nalézt přímo v softwaru. Nový iPad mini má 8 megapixelový zadní fotoaparát a stejný 7 megapixelový přední fotoaparát, který se poprvé objevil v 10,5palcovém iPadu Pro. Mezi další změny patří rychlejší procesor A12 Bionic, 3 GB paměti RAM, senzory True Tone, sada mikrofonů, které jsou nyní umístěny v blízkosti přední kamery, a jiný typ baterie, i když odpovídá tomu, co nabízí předchozí iPad mini.

Stejně jako iPad Air, iPad mini obsahuje dva reproduktory pro stereo zvuk, duální mikrofony, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11ac, LTE na Cellular modelech a technologii eSIM. Zatímco mnoho komponentů lze vyměnit, iFixit uvádí, že mnoho dílů a kabelů drží pohromadě lepidlo, včetně tlačítka Home Button, což komplikuje všechny opravy. Také výměna baterie je možná, ale stále je velmi obtížná. Výsledkem je, že iPad mini získává  skóre 2/10 pro opravitelnost.

Zdroj: ifixit.com, macrumors.com