Tento týden jste mohli vidět koncepty toho, co by mohla přinést aktualizace macOS 10.15 a iOS 13. V dnešním článku si ale představíme koncept watchOS 6, kde můžeme vidět například nové funkce zdraví, aplikaci Knihy a další.



Koncept vytvořil Jake Sworski a představuje několik funkcí, které uživatelé Apple Watch ocení. Jednou z nejkrásnějších funkcí je podpora automatických ciferníků. To znamená, že Apple Watch automaticky přepnou ciferníky podle času nebo místa. Také můžeme vidět rozšířené možnosti co se týče kroužků. Zde mohou uživatelé přidat kroužky pro další aktivity jako je dýchání, spánek a další. K dispozici je také nová aplikace Tělo, která usnadňuje sledování výšky, váhy a BMI přímo z Apple Watch. Speciální aplikace pro výživu vám umožní zaznamenávat kalorie.

Stejně jako spousta konceptů watchOS, i tento obsahuje funkci sledování spánku. V nové aplikaci Spánek mohou uživatelé vidět například průměrnou tepovou frekvenci během spánku, celkový čas strávený v posteli, jak dlouho spíte a další. Mezi další funkce patří rozšířená aplikace Kalendář, stejně jako zcela nové aplikace pro Poznámky, Domácnost, Fotky, Knihy, Safari a další. V podstatě by se mohly stát Apple Watch díky těmto aplikacím ještě silnějším samostatným zařízením a jejich používání by bylo méně závislé na iPhonu.