Apple představí iOS 13 na WWDC a mezitím Guilherme Rambo ze společnosti 9to5Mac sdílel koncept toho, co můžeme očekávat. Zpráva cituje zdroje, které jsou obeznámeny s tím, co Apple chystá.



Zpráva uvádí, že iOS 13 bude obsahovat dlouho očekávaný tmavý režim, který lze aktivovat v Nastavení, včetně verze s vysokým kontrastem, která je podobná tomu, co je již dostupné na macOS. Očekává se také vylepšený multitasking v iPadu: Každé okno bude také obsahovat karty, které budou zpočátku připojeny k části obrazovky, ale lze je oddělit gestem, aby byly samostatně. Tyto karty mohou být také naskládány na sebe a bude znázorněno, které jsou nahoře a které dole. Očekává se také, že v iOS pro iPad bude k dispozici nové gesto pro zpětné zadávání textu. Zpráva tvrdí, že nové gesto aktivujete třemi prsty ťuknutím na oblast klávesnice a uživatelé pak mohou interaktivně posouvat doleva nebo doprava.

Očekává se, že v iOS 13 budou k dispozici také další gesta, například pro výběr více položek v tabulek a zobrazení sbírek. Zpráva dodává, že Safari pro iPad automaticky bude přepínat webovou stránku do verze pro počítače, pokud je to nutné, zatímco aplikace Mail bude organizovat zprávy do kategorií, které lze prohledávat, jako jsou marketing, nákupy, cestování a další. Říká se také, že aplikace Mail bude mít také novou kategorii „Přečíst později.“ Mezi další funkce očekávané v systému iOS 13 patří přepracovaná aplikace Připomínky, zdokonalená vícejazyčná podpora pro klávesnici a diktování a rozšířené ovládací prvky pro tisk v aplikaci. Uvidíme, co nakonec Apple doopravdy představí.

https://twitter.com/anthonycr0/status/1108472517818146816