Generální ředitel světové společnosti Google už dlouho naznačoval, že chystá velký projekt, který udělá z jeho operační systému Android, který odkoupil již v roce 2005 a udělal z ní svoji dceřinou společnost, číslo jedna na trhu.



Nikdo tehdy nevěděl, jak to chce Larry Page udělat, a tak se na jeho „hvězdný projekt“ rychle zapomnělo. Přesně před hodinou CEO Google oznámil, že odkoupil kalifornskou společnost Apple.

Zatím není přesné, jak s ní hodlá Google naložit, ale podle vyjádření Larryho Page je to více než jasné. ,,Přesně takhle to na světovém trhu chodí. Giganti skupují jiné společnosti, které následně nechají zaniknout pouze pro svoje blaho – nechtějí konkurenci.“ řekl Page. Je tedy dost pravděpodobné, že Google odkoupil Apple pouze za účelem jeho zániku, aby Androidu už nebránilo nic v cestě. V tomto případě bychom se mohli již se svými Apple produkty nadobrou rozloučit, protože veškteré aplikace nebo aktualizace by skončili.

Apple má ale velmi vysokou hodnotu na to, aby jen tak zanikl, což by v současnou chvíli znamenalo několika milionové ztráty na straně Googlu a především velké riziko. Proto je možné, že ho Google využije pouze k zdokonalení Androidu.

Pěkné prožití 1. dubna 2019!