Lens je nová aplikace pro Apple Watch, která obsahuje téměř všechny funkce Instagramu – bez použítí iPhonu. Tento neoficiální klient je mnohem schopnější než kterékoliv jiné aplikace tohoto druhu.



Z aplikace Instagram pro Apple Watch nemůžete posílat fotografie ani videa a nemůžete zobrazit živé přenosy, ale aplikace Lens vám nabídne téměř každou funkci Instagramu, kterou byste mohli chtít. Jednoduše se přihlaste v aplikaci pro iPhone jednou a pak získáte skvělou aplikaci pro Apple Watch. Lens je moderní aplikace pro Apple Watch, takže můžete procházet, komentovat fotografie a videa pomocí Apple Watch bez iPhonu. Prohlížení fotografií není na maličkých obrazovkách ideální, ale nabízí celkem skvělý zážitek na větších displejích Apple Watch Series 4. Aplikace je rozdělena do sedmi sekcí: Domů, Příběhy, Aktivita, Prozkoumat, Zprávy, Profil a Vyhledávání.

V sekci Domů můžete procházet časovou osou a zobrazovat jak fotografie, tak videa z účtů, které sledujete.

Sekce Příběhy vám umožňuje prohlížet si vaše vlastní příběhy a příběhy odeslané lidmi, které sledujete stejně jako v aplikaci Instagram. Můžete procházet konkrétními uživateli a klepnutím na fotografie a videa zobrazit více. V počátečních verzích aplikaci Lens, prohlížení fotografií funguje mnohem lépe než načítání videa, ale tyto problémy budou vyřešeny v budoucích aktualizacích.

Kromě videa, Lens také podporuje prohlížení sbírek obrázků, takže můžete procházet příspěvky s více fotografiemi přejetím. Lens má vyhledávací funkci pro nalezení konkrétních účtů.

Apple Watch se za posledních několik let neuvěřitelně zlepšily, včetně designu displeje. Moderní Apple Watch jsou také mnohem rychlejší, a software je mnohem schopnější, co se týče přehrávání videa, nových způsobů zadávání textu a podpory načítání webového obsahu. Lens plně využívá těchto výhod a poskytuje působivou aplikaci pro Apple Watch, je k dispozici zdarma v App Store s nákupem v aplikaci.