Rubén Caballero, manažer hardwarového inženýrství, který spolupracoval s dodavateli na moderním hardwaru, nedávno opustil společnost Apple. Tento odchod přišel poté, co Apple urovnal spory se společností Qualcomm.



Caballero vstoupil do společnosti Apple v roce 2005 a jeho jméno bylo zahrnuto do stovek patentů společnosti Apple týkajících se bezdrátových technologií. Caballero je dobře známou součástí skupiny inženýrů společnosti Apple a získal veřejné uznání. Jeho e-mailová adresa již není platná, jeho telefonní číslo již není aktivní a nezobrazuje se v interním adresáři Apple. Nevíme nic o tom, proč Caballero opustil společnost, ale Apple měnil některé své týmy.

Caballero a Apple se k této situaci odmítli vyjádřit. Apple plánuje vydat svůj první iPhone s 5G čipem v roce 2020 a zatímco jeho spuštění je stále ještě daleko, Apple již pracuje na budoucím iPhonu a dokončuje některé technické detaily. Apple bude používat čipy Qualcomm pro své první 5G iPhony a může také plánovat kupovat některé čipy od společnosti Samsung. V budoucnu plánuje společnost Apple používat své vlastní čipy, ale ty nebudou k dispozici ještě několik let.