Kolikrát jste se snažili najít pomocí Googlu nějakou skladbu, o které jste chtěli získat více informací? Hledání titulu a umělce je obvykle velmi snadné. Ale co když chcete zjistit víc? Možná budete chtít zjistit název alba, z kterého skladba je a datum jeho vydání.



Možná chcete zjistit ještě víc, například kdo píseň napsal nebo její text. Naštěstí iTunes je skvělá aplikace a nabízí mnohem více než nákup skladeb, vytváření seznamů skladeb a poslech hudby. Obsahuje užitečnou funkci, která vám poskytne informace o každé písni, kterou zde najdete.

Jak zjistit více informací o vaší oblíbené skladbě pomocí iTunes

  • Otevřete aplikaci iTunes na svém Macu.
  • Přejděte na skladbu, pro kterou chcete zobrazit podrobnosti. Může být na Apple Music, ve vaší knihovně nebo v rozhlasové stanici.
  • Klepněte na tlačítko Více (ikona tří teček). Toto tlačítko se nemusí zobrazit, dokud myš neumístíte na skladbu. Pokud se například skladba právě přehrává, umístěte myš vedle názvu v horní části okna iTunes.

  • Z rozbalovací nabídky vyberte položku Informace o skladbě.

Nezapomeňte, že ne všechny podrobnosti budou k dispozici pro každou skladbu. U některých se může zobrazovat více informací než u ostatních. Můžete zobrazit název, interpreta, album, skladatele nebo kdo píseň napsal. Můžete také zobrazit žánr, rok a kolikátá píseň v albu je. Chcete vědět, kolikrát jste píseň přehráli? Toto najdete také v části Podrobnosti.