Apple v současné době prodává čtyři iPady – základní iPad, přenosný iPad mini, střední iPad Air 3 a výkonný iPad Pro – ale který je vhodný pro váš? Podívejte se na toto praktické video a přehled, který vám pomůže rozhodnout, který iPad byste měli koupit.



iPad (2018)
Společnost Apple vydala na jaře 2018 nový iPad s čipem Apple A10 Fusion, který přináší skvělý výkon pro uživatele. Tento iPad stojí od 8 990 Kč a pokud je cena pro vás to nejdůležitější, bude vám vyhovovat. Za cenu, kterou stojí, je skvělé zařízení pro práci s e-mailem a je také skvělé pro studenty, protože je poměrně levné a nabízí podporu Apple Pencil.

Největší nevýhoda tohoto iPadu je jeho displej, který je poměrně nevýrazný ve srovnání s každým jiným iPadem v sestavě.

Také nemá laminovaný digitizér, aby ušetřil peníze a usnadnil opravu. Toto rozhodnutí dává smysl vzhledem k tomu, že je to také iPad, který Apple propaguje jako vzdělávací.

Kdo by ho měl koupit? Nenároční uživatelé nebo studenti.
Kdo by mu měl vyhnout? Ti, kteří chtějí zařízení do budoucna, a ti, kteří hledají nejlepší zážitek ze čtení.

Podívejte se na přehldný graf, který srovnává jednotlivé modely:

iPad mini 5
iPad mini 5, který byl vydán v roce 2019 a který stojí od 11 490 Kč je nejmenší tablet v sestavě. Hledáte-li iPad, který je kompaktní a snadno ovladatelný, právě jste ho našli.

Je sice malý, ale je velmi schopný. Je vybaven čipem Apple A12 Bionic a je také prvním modelem řady mini, který je dodáván s podporou Apple Pencil. Na rozdíl od základního iPadu je iPad mini vybaven laminovaným digitizérem, vylepšenými antireflexními vlastnostmi, True Tone – funkcí, která automaticky nastavuje vyvážení bílé obrazovky na základě okolního světla – a široké podpory barev. Ačkoliv je malý kvalita displeje je vynikající.

Opravdu, jeho největší nevýhoda je malá obrazovka. Displej má pouhých 7,9palce a nemá dostatek místa pro multitasking a pro praci ve dvou aplikacích vedle sebe.

Na rozdíl od iPadu Air 3, kterému je velmi podobný, neexistuje podpora Smart Keyboard. Ovšem psaní na iPadu mini je mnohem lepší než na jakémkoli jiném iPadu, který Apple v současné době prodává.

Kdo by ho měl koupit? Ti, kteří chtějí přenosný iPad a preferují psaní.
Kdo by se mu měl vyhnout? Ti, kteří rádi používají multitasking nebo používají hardwarovou klávesnici.

iPad Air 3
Apple vydal iPad Air 3, aby zaplnil mezeru mezi iPadem a iPadem Pro. 10,5palcový iPad Air 3 se řadí do střední třídy. Stojí 14 490 Kč a nabízí veškerou rychlost jako iPad mini 5 a podporu Smart Keyboard.

Je vybaven laminovaným digitizérem, lepšími antireflexními vlastnostmi, podporou funkce True Tone a širokou podporou barev DCI-P3. Je skvělé mít takové funkce na velkém 10,5palcovém displeji.

iPad Air 3 je velmi podobný iPadu Pro 2017. Postrádá některé funkce jako je ProMotion, stabilizovaný fotoaparát atd., je ale velmi podobný.

Kdo by ho měl koupit? Ti, kteří chtějí podporu Smart Keyboard a Apple Pencil. Lidé, kteří potřebují tablet, který je výrazně výkonnější než základní iPad. Každý, kdo potřebuje lepší funkce, ale nechce koupit iPad Pro kvůli jeho ceně.
Kdo by se tomu měl vyhnout? Ti, kdo iPad používají jenom občas nebo pouze ke krátké kontrole e-mailu a webu.

iPad Pro (2018)
iPad Pro je nejlepší iPad v sestavě. K dispozici je ve dvou velikostech, stojí 22 990 Kč za 11-palcový model a 28 990 Kč za 12,9palcový model.

Pokud jste typem osoby, která uvažuje o iPadu, který zvládne vše, co MacBook Pro, měli byste ho koupit.

Je to zdaleka nejrychlejší tablet v celé sestavě díky čipu A12X Bionic. Přídavné funkce, jako je Face ID, čtyři reproduktory, lepší fotoaparát, USB-C a zcela nový design displeje ho od ostatních hodně odlišuje.

Zatímco všechny ostatní iPady, které Apple prodává, podporují Touch ID, iPad Pro je jediný, který podporuje Face ID, biometrické ověřování, které umožňuje odemknout iPad pomocí vašeho obličeje. Nejen, že iPad Pro podporuje Smart Keyboard Folio od Apple, ale je to jediný iPad, který nabízí podporu pro druhou generaci Apple Pencil – vylepšený stylus s podporou gest.

Kdo by ho měl koupit? Ti, kteří potřebují největší obrazovku, nejvíce úložného prostoru a nejrychlejší procesory.
Kdo by se mu měl vyhnout? Ti, kteří chtějí lepší iPad, ale nepotřebují všechny funkce, který nabízí iPad Pro.