Šéfredaktor MacStories Federico Viticci v poslední epizodě na Relay FM sdělil, že podpora pro přípojení USB myši k iPadu Pro by mohla být k dispozici jako funkce v nastavení Zpřístupnění.



„iPad Pro má USB-C port, takže stačí připojit USB myš a můžete ji používat.“ Viticci varuje, že je to něco, co slyšel před několika měsíci a že neví, jestli se to stane skutečností, ale známý vývojář Steve Troughton-Smith sdělil na twitteru, že se na této funkci opravdu pracuje. Každý uživatel by pravděpodobně mohl zapnout podporu USB myši v aplikaci Nastavení, přičemž Troughton-Smith dodal, že by to uřivatelé určitě ocenili.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1120447708215554049

V následném tweetu, Troughton-Smith spekuloval, že iOS by mohl mít malý kruh nebo tečku pro zobrazení kurzoru místo tradičního ukazatele. Nevíme, kdy bude podpora USB myši k dispozici, ale mohlo by to být již v systému iOS 13, který by měl být představen na vývojářské konferenci v červnu. Aktualizace softwaru by měla být zveřejněna v září společně s novými iPhony. Poslechněte si Connected na Relay FM. Viticciho poznámky o možnostech podpory USB myši na iPadu začínají v čase 1:08:35.