Společnost Apple navrhla klávesnici Smart Keyboard Folio pro 11ti a 12,9palcový iPad Pro, je velmi tenká a nezabírá moc místa, je ale také velmi drahá a někteří uživatelé by možná mohli raději volit jinou alternativu.



Společnosti jako například Zagg nebo Logitech naštěstí vydaly vlastní klávesnice pro iPad Pro a v dnešním videu porovnáváme Smart Keyboard Folio od Apple se dvěma oblíbenými alternativami – Slim Folio Pro od Logitech a Slim Book Go od společnosti Zagg.

Slim Book Go od společnosti Zagg stojí 99 dolarů pro 11palcový model a 130 dolarů pro 12,9palcový model, zatímco klávesnice Slim Folio Pro od Logitech stojí 120 dolarů pro 11palcový model a 130 dolarů pro 12,9palcový model. Obě varianty jsou levnější než Smart Keyboard Folio od společnosti Apple, která stojí 179 dolarů pro 11palcový iPad Pro a 199 dolarů pro 12,9palcový model, takže můžete ušetřit slušnou částku. Smart Keyboard Folio je velmi tenká a přidává iPadu Pro minimální objem, což je to, co obě klávesnice nenabízejí. Slim Folio Pro a Slim Book Go zdvojnásobují hmotnost zařízení a činí ho mnohem silnějším.

Pokud jste z těch, kdo preferuje tenké zařízení, nebudou tyto klávesnice pro vás ty pravé. Nicméně existují i výhody. Smart Keyboard Folio od Apple má ploché, látkově pokryté klávesy. Klávesy Zagg a Logitech jsou však silnější a jejich stisknutí je celkově snažší. Slim Book Go od Zagg je navržen tak, aby chránil celý iPad Pro a poskytoval ochranu proti pádu. Samotný obal je vyroben z tvrdého plastu, zatímco klávesnice má na přední straně hadřík a materiál obklopující klávesy.

Pokud chcete, můžete klávesnici odpojit od pouzdra a používat pouze jej. Zagg zanechal spoustu místa ve spodní části klávesnice Slim Book Go, takže je její používání velmi pohodlné. Klávesnice je příjemná na psaní, ale klávesy nejsou podsvícené. Není jasné, proč, ale v pouzdru není funkce spánek/probuzení, takže zaklapnutí pouzdra nevypne iPad. Součástí je podpora pro více zařízení, která není k dispozici v Slim Folio Pro. Slim Folio Pro od Logitech je na rozdíl od Slim Book Go jeden celek a nelze oddělit klávesnice. Má tlustý gumový rám, který chrání iPad, a jediný úhel pohledu pro použití při psaní.