Společnost Seagate v lednu představila novou řadu populárních pevných disků. Jsou přibližně stejně velké, ale asi dvakrát těžší. Ani jeden ale nezabírá moc místa, takže jsou ideální pro zálohování nebo jiné účely a také jsou vhodné na cesty.



Pevné disky jsou vyrobeny z černého plastu s deskou z broušeného hliníku. Zkušební modely, které můžete vidět na tomto obrázku jsou ve stříbrné barvě, jsou ale také k dispozici v černé, modré nebo červené barvě.

Disk Backup Plus Slim je k dispozici ve velikostech 1TB nebo 2TB a Backup Plus Portable je k dispozici ve velikostech 4TB nebo 5TB. Oba jsou formátovány pro práci s Macem nebo Windows. Tyto pevné disky používají standardní kabely USB-A pro připojení k počítači, což znamená, že budete potřebovat adaptér USB-A až USB-C, pokud je chcete používat s novými Macy.

U starších počítačů, které mají porty USB-A, budou tyto pevné disky fungovat dobře a pracují také dobře s adaptérem USB-C.

Seagate uvádí přenosovou rychlost 120 MB/s a v testech na MacBooku Pro 2016 s USB-C můžeme vidět přenosovou rychlost dokonce o něco vyšší, přibližně 130 MB/s.

Seagate Backup Plus Slim stojí 55 dolarů za velikost 1TB a 2TB stojí 70 dolarů. Backup Plus Portable stojí 110 dolarů za velikost 4TB a 5 GB stojí 125 dolarů.