Zajímá vás jak dopadne srovnávání modelů iMac 2019 a iMac Pro? CNET říká, že možnost kofigurace CPU je nakonec to, co rozhodne, jaké zařízení si pořídíte. Existují i další úvahy, ale CPU je nakonec to, co opravdu rozhodne.



Díky dvěma přídavným USB-C portům může iMac 2019 podporovat až další dva 5K monitory. Disponuje širokopásmovým ethernetovým připojením, 10GB oproti iMacu, který má 1GB. Nabízí až 256 GB RAM, včetně opravené ECC paměti, což je důležité pro vysoce přesné výpočty.

Ale argumentuje, že iMac 2019 můžete skvěle nakonfigurovat a přitom cenově zaplatíte tolik, co za základní vybavení iMacu Pro. Za stejné peníze jako základní konfigurace iMac Pro můžete získat iMac s procesorem Intel Core i9-9900K a grafickou kartou AMD Radeon Pro Vega 48. Grafická karta Radeaon Pro Vega 48 není tak výkonná jako Radeon Pro Vege 56, ale ale pokud máte aplikace vázané na GPU, pravdě podobně budete chtít zakoupit Radeon Vega 64, protože má více paměti (16GB oproti 8GB).

iMac Pro byl kompletně uvnitř přepracován uvnitř. Procesor T2 v iMacu Pro zpracovává audio a systémovou správu, funguje jako diskový řadič pro vysokorychlostní šifrované ukládání SSD disků.

Obě zařízení prošly různými benchmark testy a výsledky byly velmi podobné. V GeekBench testu byl procesor Core i9 iMacu rychlejší než procesor iMac Pro v jednojádrových testech a jen o něco pomalejší ve vícejádrových testech. iMac překonal iMac Pro v několika zvukových testech. Samozřejmě, pokud nespěcháte, možná budete chtít počkát na nový design iMacu.