Minulý týden společnost Adobe oznámila, že starší verze aplikací, jako je Photoshop a Lightroom, již nebudou k dispozici. Společnost začala odesílat varovné e-maily zákazníkům, kteří používají starší verze těchto aplikací.



„Mějte prosím na paměti, že pokud budete pokračovat v používání nepodporovaných verzí, můžete být ohroženi hackerskými útoky třetích stran,“ varuje e-mail. Společnost Adobe dále navrhuje, aby zákazníci aktualizovali na nejnovější verze pomocí aplikace Creative Cloud Desktop. „To, že budou zákazníci používat hlavní verze aplikací nám dále umožní vyvíjet funkce, o které mají největší zájem a zajištit špičkový výkon a výhody v operačních systémech Windows a Mac. Zákazníci, kteří potřebují starší verzi, by měli kontaktovat svého IT správce a zjistit, zda je k dispozici.“

Společnost Adobe ve svém prohlášení uvedla, že se nemůže vyjádřit k otázce hrozících hackerských útoků, protože se týká probíhajících soudních sporů. Každý z e-mailů, které společnost posílá zákazníkům je přizpůsobena konkrétnímu zákazníkovi a zobrazí seznam starších verzí aplikací, které stále používáte. Většina uživatelů bude touto změnou pravděpodobně nedotčena, ale někteří, kteří dávají přednost použití starších verzí, budou pravděpodobně muset aplikace aktualizovat.