Apple odstranil tři aplikace, které fungovaly jako seznamka, z App Store poté, co bylo zjištěno, že umožňují dětem do 13 let přihlásit se. Všechny tři aplikace provozovala ukrajinská společnost Wildec.



Podle zprávy CNBC, Federální obchodní komise vydala varování společnosti Wildec, vysvětlující, že aplikace je v rozporu se zákonem o ochraně soukromí dětí. Tento zákon vyžaduje, aby společnosti získaly souhlas rodičů před shromažďováním osobních údajů od dětí mladších 13 let. Aplikace Meet24, FastMeet a Meet4U nedokázaly blokovat přístup pro uživatele, kteří uvedli, že jsou neplnoletí. FTC uvedl, že aplikace společnosti Wildec umožnily uživatelům přihlásit se ke službě a být kontaktováni jinými uživateli, i když uvedli, že jsou nezletilí.

Někteří dospělí uživatelé, kteří údajně kontaktovali nezletilé prostřednictvím těchto aplikací, čelili podle FTC trestným činům. Po varovném dopise byla každá ze tří aplikací odebrána z App Store a také ze Google Play. Ani Apple ani Google se k odstranění aplikací nevyjádřili. Teoreticky by měl proces při kterém Apple schvaluje aplikace tyto porušení zachytit. FTC říká, že je možné, že pokud společnost tyto porušení vyřeší mohou se aplikace v App Store a Google Play objevit znovu. Zda se to ale stane skutečností není jasné.