Již od pátku si můžete předobjednat bezdrátová sluchátka Powerbeats Pro s dodávkami na konci tohoto měsíce. Dnes se na ně podíváme podrobněji a podíváme se také na to, co od nich očekávat.



Podíváme se na vylepšení zvuku oproti AirPods a Powerbeats3 Wireless a spoustu dalšího. Na fotografiích můžete vidět sluchátka v černé barvě, je to zároveň varianta která bude k dispozici při spuštění, další barvy budou k dispozici později.

 

Stejně jako AirPods, i Powerbeats Pro pracují také se zařízením Android jako standardní Bluetooth sluchátka, ale při spárování s produkty Apple budou navíc k dispozici speciální funkce jako „Hey Siri“, okamžité párování mezi zařízeními a rychlé přepínání.

Uvnitř balení je několik doplňků včetně nabíjecího pouzdra, čtyřech koncovek do uší, dokumentace a standardní červené nálepky s logem Beat. Powerbeats Pro obsahují stejný černý kabel Lightning, který je dodáván s iMacem Pro a černou Magic Mouse.

Má-li Powerbeats Pro nějaký nedostatek, je to nabíjecí pouzdro. Je mnohem větší než pouzdro pro AirPods a není zde možnost bezdrátového nabíjení. Používá Lightning, takže se nabíjí stejným kabelem jako iPhone nebo AirPods.

Pouzdro je opravdu velmi velké, takže se bude hůř přenášet. Není možné ho jenom tak zastrčit do kapsy a vzít někam s sebou.

Pouzdro se nabíjí z horní nebo zadní strany (v závislosti na orientaci) a drží na místě, když je otevřen (na rozdíl od AirPods), takže je skutečně praktické ponechat ho na místě.

Sluchátka jsou mnohem tenčí a lehčí, než jsem očekávala. Beats uvádí, že Powerbeats Pro jsou o 23% menší než jejich předchůdce a o 17% lehčí než Powerbeats3, ale předpokládala jsem, že většina z toho je díky odstranění kabelu ovšem není tomu tak. Sluchátka sama o sobě jsou opravdu velmi lehká.

AirPods vám poskytne až 5 hodin poslouchání hudby, než je budete muset nabít; Powerbeats Pro nabízí téměř dvojnásobný výkon až 9 hodin. Navíc vám skvěle padnou do uší díky koncovkám, které jsou také skvělé pro izolaci zvuku a dodávají bohatší zvuk, ale háčky mohou být v některých případech problematické: háček může vadit pokud nosíte brýle, pokud je příliš velký.

Není pochyb o tom, že Powerbeats Pro lépe ruší okolní hluk než AirPods. Ovšem jsou stejně spolehlivé jako AirPods, pokud jde o okamžité párování a bezdrátové přehrávání. Počáteční párování je stejně snadné jako znáte z AirPods, stačí je mít v nabíjecím pouzdru a v blízkosti zařízení.

Přepínání mezi zařízeními je také stejně snadné jako u AirPods a „Hey Siri“ funguje stejně jako u nových AirPods, protože Powerbeats Pro používají nový čip H1 od společnosti Apple. Zakoupit si je můžete za 6 699 Kč z apple.com.