Apple týden je opět tu. Společně si shrneme, co se za uběhlý týden ve světě Applu stalo.



Služby přinesly společnosti Apple za druhé fiskální čtvrtletí zisk 11,5 miliardy dolarů

Kategorie služeb, která zahrnuje iTunes, App Store, Mac App Store, Apple Music, Apple Pay a AppleCare, je stále důležitější, co se týče zisku společnosti Apple.

Služba Apple Pay bude brzy k dispozici v Nizozemsku

Služba Apple Pay bude podle nizozemské banky ING brzy k dispozici v Nizozemsku.  Krátká tisková zpráva neudává datum spuštění a místo toho radí zákazníkům, aby sledovali stránky této banky a účty na sociálních sítí, aby zůstali informováni.

Apple nadále zůstává nejhodnotnější společností na světě. Jaká je jeho hodnota?

Apple nadále zůstává nejhodnotější společností. Informoval o tom zahraniční magazín 9to5mac, podle kterého přesáhla hodnota společnosti 1 bilion dolarů. Apple tuto hodnotu pokořil již podruhé za poměrně krátkou dobu.

Qualcomm dostal od Apple 4,5 miliard dolarů podle dohody

Společnost Qualcomm zveřejnila finanční čtvrtletní výsledky za hospodaření a to, jak vysoké bylo vyrovnání se společností Apple. Qualcomm dostal 4,5 až 4,7 miliardy dolarů z výnosů společnosti Apple, které zahrnují „hotovostní platbu od společnosti Apple a uvolnění souvisejících závazků.“

Apple ve Washingtnu otevřel Apple Carnegie Library

Apple začal propagovat svůj mezník ve Washingtonu, DC.  Přes noc se objevila loga společnosti Apple a pečlivě zrekonstruovaná budova v centru Mount Vernon Square byla vyzdobena nápisy oznamujícími 11. květen a otevření celosvětové vlajkové lodi společnosti Apple v centru DC – Apple Carnegie Library.

Applu vadí logo německé cyklostezky Apfelroute

Apple nedávno vznesl u německého úřadu pro patenty námitku proti logu nové cyklostezky. Společnosti vadí logo z důvodu, že logo obsahuje zelený list a údajně „nakousnuté“ jablko.

Každý třetí uživatel chytrých hodinek má Apple Watch

Apple Watch i nadále zůstávají na první místě. Alespoň to tvrdí výzkum společnosti Counterpoint Research, který proběhl za první kvartál letošního roku. Na trhu obsadil třetinu všech chytrých hodinek.

Apple oznámil finanční výsledky za 2. fiskální čtvrtletí roku 2019

Společnost oznámila finanční výsledky za 2. fiskální čtvrtletí roku. V tomto čtvrtletí Apple dosáhl tržeb ve výši 58 miliard dolarů a čistého čtvrtletního zisku ve výši 11,6 miliardy dolarů.

Apple spustil předobjednávky na Powerbeats Pro v USA a Kanadě

Powerbeats Pro jsou nyní k dispozici formou předobjevnávek na Apple.com a Apple Storech v USA a Kanadě. V České republice na prodej stále čekáme, Apple je ovšem na svých stránkách již zveřejnil.