Apple nás tento týden překvapil vydáním nového MacBooku Pro. Tyto MacBooky se vyznačují rychlejšími procesory Intel s až osmi jádry, ale také novým materiálem přidaným do klávesnice, který by mohl snížit problémy, jako jsou lepivé klávesy.



Apple o novém materiálu nic nesdělil, ale odborníci na opravy v iFixitu dokončili demontáž nového MacBooku Pro a objevili malou změnu na silikonové membráně, která pokrývá přepínače klávesnice. Zatímco membrána v předchozím modelu je poloprůhledná vypadá jako silikon, iFixit uvádí, že v tomto modelu je jasnější a hladší na dotek. Na základě infračervené analýzy se zdá, že membrána v loňském modelu byla vyrobena z polyacetylenu, zatímco nové modely mají membránu z polyamidu.

iFixit také zjistil, že kovová část nad každým přepínačem klávesy je také trochu odlišná. „Mohla by to být nová povrchová úprava nebo vylepšená slitina, která by mohla zmírnit problémy s trvanlivostí nebo jinými problémy.“ Kromě klávesnice, má jen málo změn, stále získal nejnižší skóre opravitelnosti, protože procesor, paměť RAM a paměť flash jsou připájeny k logické desce, zatímco klávesnice, baterie, reproduktory a dotykový panel jsou slepeny dohromady.