Nový koncept iOS 13, který dnes sdílel Álvaro Pabesio, zobrazuje, co by mohl příští mobilní operační systém přinést na základě mnoha úniků, které jsme mohli slyšet. Například tmavý režim, vylepšenou aplikaci Mail a spoustu dalšího.



Nejprve tento koncept zobrazuje, jak by mohl vypadat na iPadu s pracovními plochami podobnými Macu. K dispozici je také přepracované Oznámení a Ovládací centrum.

Dále se podívejte na to, jak by bylo možné vylepšit aplikaci Soubory pomocí nového postranního panelu, podpory externích disků a dalších funkcí.

Jak uvedl Gui Rambo ze společnosti 9to5Mac, Apple má přinést novou funkci rozšíření s macOS Mojave 10.15. Álvaro si myslí, že budete nejenom mít možnost použít iPad jako externí monitor pro Mac, ale také budete moci iPad spárovat s Macem a kreslit pomocí Apple Pencil.

Co se týče nového multitaskingu na iPadu, tento koncept představuje aplikace pro iPhone, které bezproblémově fungují na iPadu.

Mezi další vylepšení pro iPad patří možnost dlouhého stisknutí horního tlačítka pro přepnutí uživatelských účtů pomocí uživatelského rozhraní pro Face ID a snadné připojení například klávesnice.

Pokud jde o to, co iOS 13 přinese pro uživatele iPhone, podíváme se na nové rozhraní indikátoru hlasitosti a nový přizpůsobitelný widget Dnes.

Také můžeme vidět vylepšení aplikací Zprávy, Připomínky a Mail.

Tento koncept by samozřejmě nebyl kompletní bez tmavého režimu, který je v iOS 13 velmi očekávaný.