Safari v systému iOS nabízí několik skrytých triků, které vám umožňují manipulovat s kartami, provádět vyhledávání přímo v konkrétních stránkách a další, ale ne všechny tyto triky možná znáte.



Dnes si ukážeme několik důležitých tipů a triků, o kterých nemusíte vědět, nebo na které jste možná zapomněli.

Zavřít všechny karty – máte několik záložek otevřených v Safari na vašem iPhonu? Můžete je všechny zavřít najednou. Klepnutím na ikonu úplně vpravo (vypadá jako dva čtverečky) se zobrazí možnost zavřít všechny karty.

Otevřít naposledy zavřené karty – Náhodně jste zavřeli kartu, kterou jste nechtěli zavřít? Dlouhým stisknutím tlačítka „+“ se zobrazí seznam záložek, které jste nedávno zavřeli, zde je můžete znovu otevřít.

Vyhledávání v otevřených kartách – Jednoduše přejděte na horní část zobrazení karet, zobrazí se vyhledávací panel, kde můžete vyhledat konkrétní kartu.

Zavřít některé záložky – Pokud chcete zavřít některé ze svých karet a ponechat zbytek otevřený, dlouze stiskněte tlačítko Zrušit vedle vyhledávacího pole a zobrazí se možnost zavřít pouze karty, které odpovídají vašemu vyhledávání.

Najít text na stránce – Zadejte co hledáte do vyhledávacího panelu v horní části a poté přejděte dolů na položku Na této stránce.

Zavření záložek na jiných zařízeních – Pokud máte více zařízení a používáte iCloud spolu s funkcí, která synchronizuje informace Safari, můžete zavřít karty na svém počítači. Chcete-li to provést, otevřete zobrazení záložek (opět malá ikona dvou čtverců), přejděte na konec seznamu, kde najdete rozhraní, které obsahuje seznam otevřených karet na jiných zařízeních.

Handoff – Pokud se díváte na webovou stránku ve svém iPhonu a chcete ji otevřít na Macu, můžete použít funkci Handoff. Na Macu uvidíte v doku malou ikonu Safari, stačí na ni kliknout a můžete pokračovat ve čtení.