V listopadu 2018, Spotify vydala oficiální aplikaci pro Apple Watch, která umožňuje uživatelům přístup k obsahu Spotify. Tento článek vám ukáže, jak ji nainstalovat na Apple Watch a vysvětluje, jak funguje rozhraní aplikace.



Aplikace má ale několik nedostatků, nenabízí například žádnou možnost, jak si uložit hudbu pro offline poslech.

Jak nainstalovat Spotify na Apple Watch

  •  Zkontrolujte, zda máte v iPhonu nainstalovanou nejnovější verzi aplikace Spotify.
  • Spusťte aplikaci Watch.
  • Zkontrolujte, zda se aplikace nachází v seznamu nainstalovaných aplikací, pokud ji nevidíte, přejděte na položku Dostupné aplikace a klepněte na tlačítko Instalovat vedle položky Spotify.

  • Po instalaci vyberte aplikaci Spotify z domovské obrazovky Apple Watch, nebo otevřete aplikaci Spotify na svém iPhonu a měla by se automaticky spustit na Apple Watch.

Jak používat Spotify na Apple Watch

Spotify na Apple Watch nabízí funkce, které z aplikace dobře znáte. Tři prostřední tlačítka umožňují přehrávání/pauzu a přeskočení vpřed/zpět. Vpravo je tlačítko Spotify Connect. Klepnutím na toto tlačítko získáte seznam dostupných zvukových zařízení, ke kterým se můžete připojit.

Pokud přejdete doprava na hlavní obrazovce, zobrazí se vám seznam vaší nedávno přehrávané hudby. V tomto seznamu můžete procházet digitální korunkou a klepnutím na seznam skladeb nebo album jej můžete přehrát. Nemůžete přehrát jednotlivé skladby – musíte přeskakovat skladby, abyste se dostali k těm, které chcete poslouchat. Nebo můžete zapnout režim náhodného výběru v horní části obrazovky.