V dnešním článku si porovnáme telefony One Plus 7 Pro a iPhone XS Max. OneOnePlus 7 Pro stojí od 20 990 Kč a iPhone XS Max stojí od 32 990 Kč. Ačkoli OnePlus 7 Pro je levnější, postrádá mnoho funkcí.



OnePlus 7 Pro má 6,67palcový OLED displej bez rámečků. Na rozdíl od iPhonu, nemá žádný zářez ani výřez pro fotoaparát. OnePlus nabízí rozpoznávání obličeje, ale stejně jako u všech zařízení se systémem Android není to na stejné úrovni jako Face ID. Má 2D rozpoznávání, což znamená, že jej nelze použít pro zabezpečené funkce, jako jsou například platby. Snímač otisku prstu na displeji je skvělý, ale není tak rychlý nebo tak snadný, jako použití Face ID. Displej AMOLED je vysoce kvalitní a vypadá skvěle, má zakřivené hrany na boku, což může být nepraktické při použítí pouzdra nebo fólie. iPhone XS Max má plochý displej, který je praktičtější, jasný a ostrý. Pokud jde o výkon, oba jsou velmi rychlé a nevšimnete si mezi nimi velkého rozdílu.

One Plus 7 Pro nabízí až 12 GB RAM, zatímco iPhone XS Max má 4 GB RAM. OnePlus 7 Pro má bateriii 4 000 mAh a funkce rychlého nabíjení. Tu má samozřejmě i iPhone XS Max, nicméně rozdíl je v tom, že OnePlus 7 Pro je dodáván s napájecím adaptérem potřebným pro rychlejší nabíjení, zatímco iPhone XS Max ne. OnePlus 7 Pro však nemá bezdrátové nabíjení, což je nevýhoda. OnePlus 7 Pro není voděodolný, zatímco iPhone XS Max ano. Pokud jde o fotoaparát, iPhone XS Max jednoznačně vede. I když má dvojitý objektiv, oproti trojitému v One Plus 7 Pro, dělá lepší fotografie. Ačkoliv oba operační systémy mají klady i zápory, většina lidí, kteří dávají přednost iOS zařízením, nechtějí přejít na Android, i když zařízení se systémem Android mohou být mnohem levnější.