Nike dnes oznámil, že v létě vydá novou aplikaci s rozšířenou realitou nazvanou „Nike Fit“. Díky aplikaci budete moci naskenovat vaše nohy a tím vám pomůže vybrat si správnou velikost bot.



Chcete-li tuto funkci použít, přejdete na stránku produktu v aplikaci a vedle nabídky velikosti obuvi bude k dispozici nová možnost měření nohou. Tím se otevře fotoaparát a aplikace vás požádá, abyste se postavili vedle zdi a nasměrovali zařízení na nohy. Jakmile bude skenování dokončeno aplikace vám doporučí správnou velikost bot. „Celý proces trvá méně než minutu,“ oznámil Engadget. Nike Fit bude měřit vaše nohy prakticky na milimetr a může vám říct, zda je vaše pravá noha větší než levá, nebo naopak.

Zaměstnanci Nike budou mít také vlastní verzi aplikace. Budete moci oskenovat krabici od bot a aplikace ukáže velikost vhodnou pro vás. Data budou také trvale uložena v aplikaci, takže je nemusíte skenovat pokaždé, když nakupujete novou obuv a aplikace bude inteligentně doporučovat správnou velikost na základě toho, zda vybíráte obuv pro volný čas nebo do společnosti. Nike Fit bude k dispozici letos v červenci v USA.