Pro mnoho z nás představují naše iPhony a Apple Watch mnohem více než zařízení používané pro práci nebo zábavu. Sdílíme s nimi svůj život, zkušenosti a vzpomínky, což se odráží ve škrábancích, které se na nich hromadí.



Nový projekt fotografa Elvina Hu, který žije v New Yorku, se pokouší upozornit na to, jak jsou zařízení časem poškrábaná a tím také jedinečná. Reklamní kampaně typicky zobrazují technologické produkty v idealizovaném stavu. Ale všichni víme, že zařízení nikdy nezůstanou nedotčená po více než několika minutách mimo krabici. Známky a nedokonalosti, které lidé na svých zařízení zanechávají, stojí za to zmínit. „Stejně jako žádné dva otisky prstů nejsou identické, zařízení se stávají osobními a vyjimečnými až po použití,“ říká Hu. Tento projekt byl pro tohoto fotografa prý zábavnou výzvou.

Opotřebovaná zařízení vyvolala silné pocity nostalgie u těch, kteří fotografie viděli. Hu vysvětluje, že snímky stejných výrobků v dokonalém stavu nevyvolávají stejné emoce. Je to právě to opotřebení, které vyvolá v lidech nějaké vzpomínky.