Očekává se, že Apple na WWDC představí nové verze všech svých operačních systémů, včetně iOS 13. Mluvili jsme o nových funkcí, které můžeme očekávat na základě uniklých informací.



Dnes se podíváme na snímky obrazovky iOS 13, sdílené na webu 9to5Mac, které ukazují některé z nových funkcí. Můžeme vidět, že tmavý režim lze aktivovat v aplikaci Nastavení nebo v Ovládacím centru. Na domovské obrazovce je jedinou změnou Dock, který má tmavé pozadí. Je možné, že iOS 13 bude obsahovat nové tapety, které budou vypadat lépe v tmavém režimu. Při pohledu na aplikaci, jako je Hudba je možné vidět, že Apple používá skutečné černé pozadí, které vypadá skvěle na zařízení s OLED displejem. Tato změna může také ovlivnit životnost baterií, protože OLED displej nemusí svítit černými pixely.

Další změna v systému iOS 13 je v rozhraní, které se zobrazí po pořízení snímku obrazovky. Můžeme vidět náhled s více nástroji pro úpravu, ze kterých si můžete vybrat. Stejné rozhraní můžeme vidět také na iPadu. Jak bylo zmíněno v předchozí zprávě, aplikace Připomínky získává změnu designu, která bude k dispozici také v macOS Mojave 10.15. V iPadu má aplikace velký postranní panel s oddělenými rámečky, které obsahují také vyhledávací pole a seznam toho, co máte pro dnešní den v plánu.

Aplikace Najít přátele a Najít iPhone byly spojeny, jak bylo dříve oznámeno na webu 9to5Mac. Nová aplikace se v současné době nazývá Najít a byla výrazně vylepšena na iPadu a obsahuje všechny funkce obou aplikací. Je-li aktivován tmavý režim, mapa vypadá stejně jako Mapy na macOS s aktivovaným tmavým režimem.